tisdag 8 april 2008

Dag 3 - Whealing and dealing


Ung fattig kvinna som alltid sitter på stranden med sitt barn och tigger. Vi sponsrar henne med vatten, mat och shampoo som vi snor på hotellet. Inga pengar, ty de kan gå till ligor som huserar i stan.





Världens skönaste dvärg.





Emil tror att han hittat haschisch i lobbyn.


Idag har det förhandlats.

Först lite shopping av personlig karaktär och sedan en extremt utdragen förhandling med en vitvarubutik. 2 timmar och 20 mobilsamtal senare fick vi vad vi ville. Tror jag.

All förhandling här försvåras av att indier har ett, för oss, väldigt mystiskt sätt att svara "ja". Det tittar på en med trött blick och likson vippar på huvudet. Man blir jävligt konfys av det. Det känns som om de säger: "njanjäänjaanäjanej". Fast med reservation.
http://www.youtube.com/watch?v=BrmDo52NnTY&feature=related


Vår svenske huvudkaraktär i filmen fick lektioner av Mumbais främste Kung-fu-tränare. I 35c i skuggan. Vi satt och drack öl bredvid och skrattade rått men innerligt åt honom.

Dagens bisarra upplevelse: Jublade av lycka då vi överlevde att korsa en extremt trafikerad motorväg utan övergångsställe, för att 30 sekunder senare inse att vi även måste korsa 4 järvägsspår. Utan bommar. Vi fick stanna mitt på rälsen då ett tåg kom i 100 knyck, med skrikande hinduer hängandes utmed vagnarna.

Inga kommentarer: