söndag 6 april 2008

Dag 1


Reseskafferi






Indiskt skitfilm på flyget






Hotellrumsutsikt, Indiska osceanen 50 meter bort.






Mumbai from above






Extremt glada barn






Civiliserad hund






Låtsastempel i Bollywood






Regissör kissar. Fru övervakar. Fotograf dokumenterar. Och jag förevigar det hela...


Mumbai, solsken, 35c i skuggan luftfuktighet 70%.

Herregud vilken stad! Det är så djävla varmt, skitigt, illaluktande, fattigt, högljutt och kaotiskt. Men på något obegripligt sätt så fungerar det.

Idag har vi varit i ett par stora filmomåden (Bollywood) och rekat för filmen vi skall spela in på torsdag och fredag. Och så hade vi casting där en massa galna asiater spelade med en inlevelse som får Persbrandt att framstå som återhållsam.

I morgon är det "Honk free day" i Mumbai. Det är ett försök att få ner ljudnivån i staden. Här använder man tutan om man vill komma fram, svänga höger, svänga vänster, gasa eller bromsa. Eller om man helt enkelt bara är sugen på att tuta lite.
I dagen blaska skriver de: "People honk at traffic signals despite knowing fully well that it will not serve any purpose". Efter 5 timmar i bil idag, är inte helt säker på att de faktiskt förstår det..

Iaktagit idag: Kossa mitt på motorvägen, en ihjälkörd kvinna på samma väg, getter mitt i motorvägen, sovande människor mitt i motorvägen, bajsande människor i vägrenen, ett par hundar som hade samlag. På motorvägen. Och så alla fattiga barn som lever ut med vägarna, 4-åringar som får ta hand om sina småsyskon. Det gör ont att se.

Inga kommentarer: